Opleiding Intenso Talenten Coach

Deze opleiding is bedoeld voor professionals in jeugdhulpverlening, onderwijs  en kinderopvang die werken met gevoelige talentvolle (vermoedelijk hooggevoelige en (hoog)begaafde kinderen) Je leert over de Intenso-methode en de onderliggende wetenschappelijke onderbouwing. Je leert voorbij gedrag kijken en aan te sluiten bij de onderliggende behoefte van het talentvolle kind. Je krijgt praktische handvatten aangereikt om talentvolle kinderen te kunnen begeleiden in jouw praktijk, groep of (plus)klas. Kernwoorden van de opleiding zijn:  verhelderend, inspirerend en direct toepasbaar in de praktijk.

Intenso Talentencoach

In deze opleiding ga je aan de slag met de Intenso-methode. Deze methode is gebaseerd op de positieve desintegratie theorie van prof. Dabrowski. Je kunt de Intenso-methode zien als een toegepaste vorm van deze theorie. Het is een concrete en beeldende vertaling van de theorie naar de praktijk en naar kinderen. Zo leer je hoe je aan deze prachtige en helpende theorie handen en voeten kunt geven, want dat blijkt met deze theorie wel eens lastig. De methode reikt je een praktische toolbox aan die jij kunt inzetten voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en voor je werk met gevoelige talentvolle kinderen. Tegelijkertijd zal je merken dat de opleiding je inzichten zal brengen over je eigen persoonlijke ontwikkeling. Zo biedt deze opleiding een tweezijdig resultaat: je versterkt je professionaliteit en je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en groei als mens.  

Als je de opleiding met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het Intenso Talentencoach certificaat. Je hebt de kennis en vaardigheden om met de Intenso-methode talentvolle kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling

Licentie en certificering

Na het behalen van het certificaat ontvang je de Intenso Talenten Coach licentie die geldig is voor de periode van één jaar. De licentie kan jaarlijks worden verlengd voor € 125,-. Er wordt jaarlijks een terugkomdag georganiseerd om de kennis te kunnen borgen. Je kunt deelnemen aan de online intervisie groep om kennis en vragen te delen met de andere Intenso Talenten Coaches.

Je kunt als Intenso Talenten Coach vermeld worden op deze website zodat cliënten hun weg naar jou kunnen vinden.

Praktische informatie
De training bestaat uit drie contactdagen. Daarnaast wordt verwacht dat de thuisopdrachten worden gemaakt. Er dient geoefend te worden met de opgedane kennis en vaardigheden tussen de contactdagen. Dit wordt vastgelegd in reflectieverslagen. De contactdagen zijn inclusief lunch en alle (Intenso) materialen. Je hoeft alleen een leergierige instelling mee te nemen!

 

Deze opleiding wordt op dit moment enkel in company aangeboden in de vorm van studie- of team-dagen op jouw school, kinderopvang of praktijk. De training wordt op maat gemaakt naar gelang de leerbehoefte van je team. Hiervoor kun je contact opnemen via e-mail of telefoon. Prijs is op basis van offerte. 
Inschrijven
Geeft hieronder je voorkeursdata op (meerdere opties mogelijk)
Prijs

€ 995,- excl. BTW

Hier zijn alle Intenso materialen natuurlijk bij inbegrepen. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Je hoeft niets mee te brengen op deze dag behalve een goed humeur en een enthousiaste leergierige instelling!

Locatie

Laan22
Laan van Brabant 22
4701 BK Roosendaal

Er bevindt zich een parkeergarage aan de overzijde van het gebouw. Tevens is daar busstation Roosendaal te vinden wat het centrale busstation van Roosendaal is.

Er bevindt zich een parkeergarage aan de overzijde van het gebouw. Tevens is daar busstation Roosendaal te vinden wat het centrale busstation van Roosendaal is.

Accreditatie
Geaccrediteerd voor 29 punten.