Online Opleiding Intenso Talenten Coach

Je professionaliteit versterken en tegelijk werken aan je persoonlijke ontwikkeling als mens. Dat is wat deze online opleiding jou biedt. Gewoon vanaf thuis, maar met veel mogelijkheden tot contact met je opleider en je medecursisten.

Intenso Talentencoach

Dit is de online variant van de opleiding tot Intenso Talentencoach. Je kunt op ieder moment starten met deze opleiding. Je krijgt dezelfde accreditering en natuurlijk dezelfde kwaliteit als met de live opleiding. Je hebt  ruimte om meer verdieping aan te brengen in deze online variant omdat je in je eigen tempo met alle opdrachten aan de slag kunt gaan. Je hebt regelmatig contact met de opleider en er is ruimte voor contact met andere deelnemers. Je sluit het traject af met een één op één coachsessie met de opleider voor extra verdieping en borging.

Intenso-methode

In deze opleiding ga je aan de slag met de Intenso-methode. Deze methode is gebaseerd op de positieve desintegratie theorie van prof. Dabrowski. Je kunt de Intenso-methode zien als een toegepaste vorm van deze theorie. Het is een concrete en beeldende vertaling van de theorie naar de praktijk en naar kinderen. Zo leer je hoe je aan deze prachtige en helpende theorie handen en voeten kunt geven, want dat blijkt met deze theorie wel eens lastig. De methode reikt je een praktische toolbox aan die jij kunt inzetten voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en voor je werk met gevoelige talentvolle kinderen. 

Wie, wat en hoe?

Deze opleiding is bedoeld voor professionals die werken met kinderen en/of jongeren die talenten hebben op emotioneel, intellectueel, verbeeldend, zintuiglijk en/of psychomotorisch gebied. Hierbij is van belang dat je opgeleid bent om kinderen te coachen/begeleiden. (kindercoaches, talentbegeleiders, psychologen, orthopedagogen, jeugdprofessionals, jeugdzorgmedewerkers, specialisten hoogbegaafdheid, intern begeleiders etc.) 

Overprikkeling en onderprikkeling

Je leert over de vijf talenten en hun kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Overprikkeling en onderprikkeling van de talenten kan leiden tot allerlei gedrag. Met de Intenso-methode leer jij te kijken voorbij dit gedrag om inzicht te krijgen in de onderliggende behoefte. Je leert hoe je kunt aansluiten bij deze behoefte.

Hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid

(Hoog)gevoeligheid en (hoog)begaafdheid komen aan bod in de opleiding. Je leert naar deze persoonskenmerken te kijken vanuit de Intenso-methode. Dit biedt een andere, positieve kijk op deze kenmerken die zeer verhelderend kan zijn. Je krijgt praktische handvatten aangereikt om kinderen te ondersteunen bij het leren omgaan met deze kenmerken die soms overweldigend kunnen zijn voor het kind en soms ook voor zijn of haar omgeving. 

Veerkracht versterken

De mens leert door vallen en opstaan. De methode geeft inzicht in het proces van vallen en opstaan en reikt tools aan om niet alleen op te staan, maar sterker op te staan dan je gevallen bent. “No pain, no gain” is een bekende spreuk. De Intenso-methode geeft je inzicht in hoe dit principe werkt. Je leert hoe moeilijke tijden je kansen tot groei kunnen bieden. Zo ga je van lijden naar leiden. Dit kan de veerkracht van een persoon natuurlijk enorm versterken. 

Werken aan jezelf én je professionaliteit

In de opleiding ga je zowel aan de slag met je professionaliteit als met jezelf. Door de methode te ervaren en te doorvoelen kan je op een dieper level de methode overbrengen op je cliënten. Je krijgt inzicht in je eigen ontwikkeling. Van hieruit maken we de vertaling naar kinderen. De methode is in te zetten voor zowel kinderen als jongeren of volwassenen.

Inschrijven
Prijs

€ 995,- excl. BTW

€ 795,-  excl. BTW

Feestdagenactie!

Nu tijdelijk maar liefst 200 euro korting!  

Vermeld de kortingscode 2021HA bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

Alle Intenso materialen zijn natuurlijk bij de opleiding inbegrepen.

Licentie en certificering

Na het behalen van het certificaat ontvang je de Intenso Talenten Coach licentie die geldig is voor de periode van één jaar. De licentie kan jaarlijks worden verlengd voor € 125,-. Er wordt jaarlijks een terugkomdag georganiseerd om de kennis te kunnen borgen. Je kunt deelnemen aan de online intervisie groep om kennis en vragen te delen met de andere Intenso Talentencoaches en er is een mogelijkheid tot supervisie van de opleider.

Je kunt als Intenso Talentencoach vermeld worden op deze website zodat cliënten hun weg naar jou kunnen vinden.

Praktische informatie

De opleiding vind je in een online leeromgeving. Hierin vind je alle lessen en opdrachten. Je vindt er ook een chatmogelijkheid om te kunnen chatten met andere deelnemers en de opleider. Hiernaast zal er regelmatig een live online Q&A met de opleider en andere deelnemers zijn. Als afsluiting zal er een één op één coachsessie met de opleider plaatsvinden. Alles natuurlijk digitaal en dus veilig vanuit je eigen omgeving. Alle Intenso materialen zijn bij de prijs inbegrepen en worden naar je verzonden zodra je inschrijving definitief is. Dit is na betaling van de factuur.

Accreditatie
Geaccrediteerd voor 31.20 punten
Geaccrediteerd voor 29 punten